TBMM'de görüşülen torba yasada emekliler için ne gibi çalışmalar var?
![]() |
TBMM Genel Kurul |
Torba yasa görüşmeleri sürüyor. Torba yasa ile asgari ücretten taşeronların maaşına, işsizlik ödeneğinden 15 Temmuz darbe kalkışmasının bastırılması sırasında yaralananlara memurluk hakkı tanınmasına kadar birçok düzenleme geliyor.
Torba yasanın hayata geçmesiyle birlikte sosyal güvenlik alanında da birçok değişiklik olacak.
Asgari ücretli çalışanın maaşında bir düşüş yaşanmaması için düzenleme hayata geçecek.
Ekim-Kasım-Aralık aylarında ücretleri bin 404 liranın altına düşecek olan tüm çalışanların net ücretleri, bin 404 liraya tamamlanacak şekilde ilave geçim indirimi sağlanacak.
İntibak bekleyen emeklilerin gözü AYM'de
İŞSİZLİK MAAŞINDA YENİ DÜZENLEME
Torba yasa ile getirilen bir başka önemli düzenleme de işsizlik maaşı ile ilgili.
Mevcut durumda işsizlik ödeneği her ayın sonunda yapılıyor.
Torba yasa ile bu durum değişecek ve işe giriş, emeklilik gibi durumların tespit edilerek, fazladan yapılan ödemelerin önüne geçmek için işsiz maaşları her ayın beşinde ödenecek.
Yeni düzenleme ile taşeron işçinin maaşını da Maliye Bakanlığı belirleyecek.
EMEKLİLER İÇİN NE VAR?
Öte yandan torba yasa ile terörle mücadele kanununa göre istihdam hakkı bulunanlarda yaş sınırı kalkıyor.
Yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz darbe kalkışmasının bastırılması sırasında yaralananlara memur olabilme hakkı tanınıyor. Torba yasada yer alan başlıklar bunlar yani başta da belirttiğimiz gibi emekliler için yapılan bir çalışma yok.
YORUMLAR